Teknoloji

Birleşik Krallık’ta meta hit… Her yedi dakikada bir kişi dolandırılıyor!

British Retail Commercial Bank Lloyds Banking Group tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Facebook ve Instagram, İngiltere’deki tüketicileri etkileyen çevrimiçi alışveriş dolandırıcılıklarının sıcak noktaları olarak ortaya çıktı.

dolandırıcılık “vahşi Batı”Birleşik Krallık’ta bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin üçte ikisinden fazlası bu sosyal medya platformlarında gerçekleşmektedir.

HER YEDİ DAKİKADA BİR KİŞİ DOLANDIRILIYOR

Lloyds, Facebook veya Instagram kaynaklı bir satın alma dolandırıcılığının bir tüketiciyi her yedi dakikada bir Birleşik Krallık’ta tuzağa düşürdüğünü ve onlara haftada 500.000 £ veya 620.950 $’a mal olduğunu iddia ediyor.

Sonuç olarak, Bankacılık kümelenmesi şimdi, her iki platformun ana şirketi Meta da dahil olmak üzere teknoloji devlerini sorumluluk almaya ve dolandırıcılığın temiz kurbanlarına geri ödemeye katkıda bulunmaya çağırıyor.

Bu gelişme, Birleşik Krallık bankaları ve teknoloji firmaları, özellikle Facebook ve Instagram’ın yanı sıra WhatsApp’ın da sahibi olan Meta arasındaki gerilimde önemli bir artışa işaret ediyor.

SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİNE “GERİ ÖDEME” ARAMALARI

Birkaç hafta önce, bankacılık bölümü kuruluşu UK Finance, sosyal medya şirketlerini platformlarındaki dolandırıcılıklardan kâr elde etmekle suçladı ve onları mağdurlara para iadesi yapmaya davet etti.

Bu dolandırıcılık planlarının nasıl çalıştığını açıklayan uzmanlar, sosyal medyada ilan ediliyor ve mağdurlara, kendilerini mali zarara maruz bırakmaları için, çoğunlukla banka havalesi yoluyla doğrudan başka bir banka hesabına para aktarmaları söyleniyor.

KULLANICILAR BU TUZAKLARA NEDEN DÜŞÜYOR?

Lloyd’lar Pek çok kullanıcının gerçek kullanıcı profilleri ile reklamı yapılan işleri ayırt etmekte güçlük çektiğini ve bu durumun kendilerini dolandırıcılar için kolay hedef haline getirdiğini vurguladı.Giyim, spor ayakkabı, oyun konsolları ve cep telefonları en sık yanlış tanıtılan öğelerdir.

25 milyondan fazla bireysel müşteri arasında bildirilen olaylara dayanan bankacılık kümesi araştırması, tüm satın alma dolandırıcılıklarının %68’inin Facebook (Marketplace dahil) ve Instagram’dan kaynaklandığını ve bu dolandırıcılıklarla ilişkili toplam parasal kayıpların yaklaşık %40’ını oluşturduğunu ortaya koyuyor.

META OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Bu argümanlara yanıt olarak Meta, dolandırıcılık ve dolandırıcılığın bölüm genelinde yaygın olduğunu kabul etti.

Şirket, bireylerin bu hatalara kurban gitmesini engelleme, dolandırıcılığı önleyecek sistemler uygulamaya koyma, finansal hizmet reklamcılarının Mali Davranış Otoritesi tarafından yetkilendirilmesini zorunlu tutma ve kullanıcıları dolandırıcılık davranışlarını tespit etme konusunda eğitmek için tüketici bilinçlendirme kampanyaları yürütme taahhüdünün altını çizdi.

Şirket ayrıca kullanıcıları şüpheli içeriği özgürce bildirmeye ve Meta soruşturmalarını desteklemek için kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmaya çağırdı.

KAYNAK: HABER7

mentesehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu